Spazmodik tortikolis , boynun istemsiz olarak sola, sağa, yukarı ve/veya aşağı dönmesine neden olan aşırı ağrılı kronik nörolojik bir hareket bozukluğudur. Durum ayrıca "servikal distoni " olarak da adlandırılır. Distonik hareket sırasında hem agonist hem de antagonist kaslar aynı anda kasılır. Bozukluğun nedenleri ağırlıklı olarak servikal yozlaşmaya bağlıdır.
Primer spazmodik tortikolis, boyunda distonik hareket ve ara sıra titreme dışında başka bir anormalliğin olmaması olarak tanımlanır. Bu tip spazmodik tortikolis genellikle kalıtsaldır.
Sekonder spazmodik tortikolis en sık görülen guruptur. Bizim uyguladığımız tedavi protokolü sekonder spazmotik tortikolis hastaları içindir.
Spazmodik tortikolis için çeşitli tedaviler vardır, en sık kullanılanı boyun distonik kasına yapılan botulinum toksin enjeksiyonlarıdır. Diğer tedaviler, sancı için oral ilaçlar ve derin beyin stimülasyonunu içerir. Bu tedavilerin kombinasyonları, spazmodik tortikolisi kontrol etmek için kullanılmıştır.
DOktor Kamil Teker Yöntemi:
Tedavi protokolü tıbbi masaj, kas mobilizasyonu, ilaç tedavisi ve mezoterapiden oluşmaktadır ve kürler halinde uygulanmaktadır.
Her bir tedavi kürü dört hafta sürmektedir.
Kürler arası dönemde 15 - 30 gün ara verilmektedir. Sonra hasta tekrar muayene edilmektedir. Hastanın klinik şikayetlerinde yüzde seksen iyileşme sağlanıncaya kadar tedavi kürleri aynen tekrar verilmektedir.
Tedavi başarı beklentisi yüzde seksen kalıcı iyileşmeyi hedeflemektedir. Kalıcı tedavi başarı beklentisine ulaşıncaya kadar kürler devam etmektedir.